fbpx
0

Zwarte zeep of African black soap

Afrikaanse zwarte zeep of African black soap is een authentiek handgemaakte zeep die op traditionele manier wordt vervaardigd in West-Afrika. Black soap bevat natuurlijke grondstoffen en is niet zwart, maar bruin van kleur.

Zwarte zeep of African black soap bevat vitamine A, B en ijzer. De zwarte zeep reinigt, hydrateert en voedt de huid. De zeep verwijdert de dode huidcellen, het stimuleert de doorbloeding en herstelt de huid. De huid zal na gebruik van zwarte zeep zijn natuurlijke glans weer terugkrijgen en heerlijk zacht aanvoelen.

In West-Afrika wordt zwarte zeep gebruikt om huidirritaties te voorkomen. Het zorgt voor verlichting bij problemen met de huid. Daarnaast wordt zwarte zeep ook gebruikt om huidveroudering tegen te gaan.

In Marokko wordt zwarte zeep of African black soap ook gebruikt bij de hammams om je huid goed schoon te maken.

De zwarte zeep zorgt voor een schoon gevoel en bij regelmatig gebruik wordt de extra olie in de huid verwijderd.

Je kunt de zeep gebruiken voor je gezicht, lichaam en haar.

Indien je het wilt gebruiken voor je gezicht, was je dan alleen met de schuim van de Afrikaanse zwarte zeep, dus niet met de zeep zelf. Doe een beetje Afrikaanse zwarte zeep tussen je handen en laat dat schuimen en was jezelf zoals je met reguliere zeep doet en spoel goed na.

Je kunt ook een vochtig wattenschijfje over de Afrikaanse zwarte zeep halen en hiermee je gezicht reinigen.

Als je de black soap wilt gebruiken voor je haar, dan kan je de zwarte zeep heel goed gebruiken als alternatief voor je reguliere shampoo. Meng de black soap met een beetje water en masseer de substantie op je hoofdhuid. Laat 5 minuten intrekken en spoel je haar goed uit. Je haar zal er schoon en glanzend eruit zien en heerlijk zacht aanvoelen.

Breng de zwarte zeep aan met een scrubhandschoen op de vochtige huid van het lichaam (de zeep schuimt nauwelijks). Na het scrubben de zwarte zeep goed afspoelen met warm water en je lichaam zal zacht, schoon en fris aanvoelen. Voor een optimaal effect 2 a 3 x per week gebruiken.

Seda’s Miracle heeft een speciale hamam handschoen, kessa glove, die je goed kan gebruiken voor een optimale werking van de zwarte zeep.

Seda’s Miracle heeft in haar assortiment de volgende zwarte zepen / African black soaps:
Zwarte zeep / African black soap met argan
Zwarte zeep / African black soap met eucalyptus (Argan Souss)
Zwarte zeep / African black soap met eucalyptus
Zwarte zeep / African black soap met oranjebloesem
Zwarte zeep / African black soap met rozemarijn
Zwarte zeep / African black soap met rozen

Naast zwarte zeep / African black soap heeft Seda’s Miracle ook diverse andere zepen in haar assortiment. Klik hier voor Seda’s zepen!

×

Welkom bij de Whatsapp van Seda's Miracle!
Waar kunnen wij je mee helpen?

×