fbpx
0

Cactusvijg

Cactusvijg is afkomstig van de  Opuntia ficus-indica plant. Deze cactussoort, ook wel Prickly Pear of Woestijnvijg genoemd, wordt tot 5 meter hoog en heeft rode vruchten, de cactusvijg. Aan de buitenkant zijn de vijgen groen, maar na rijping krijgen ze een geel-rode kleur. Deze cactus komt veel voor in Mexico en is door de Spaanse colonisten meegenomen naar Zuid Europa en Noord Afrika. De Berber vrouwen gebruiken deze kostbare olie om hun huid in goede conditie te houden. Er wordt al sinds oudsher gezegd dat deze cactusvijgen het gezicht laat stralen. Om olie te krijgen van een cactusvijg heb je veel tijd en geduld nodig. Cactusvijgolie is daarom ook de meest kostbare olie ter wereld. Arganolie wordt het ‘goud’ genoemd, maar de cactusvijg is zeker ‘platina’.

Cactusvijgolie geeft je huid een boost. Het werkt goed bij een onzuivere huid en het helpt tegen de fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast ondersteunt de cactusvijg olie het herstellend vermogen van de huid en bevat het vitamine E. Je kunt deze olie ook goed gebruiken bij straie.

Seda’s Miracle heeft in haar assortiment de volgende producten met cactusvijg:
100% pure biologische cactusvijgolie
Biologische cactusvijg creme
Natuurlijke cactusvijgolie zeep
Cactusvijg beautypakket

 

 

 

 

×

Welkom bij de Whatsapp van Seda's Miracle!
Waar kunnen wij je mee helpen?

×