0

Ghassoul, vulkanisch klei poeder

Ghassoul masker, vulkanisch klei poeder uit Marokko ook wel Rhassoul genoemd is een cosmetisch masker uit het Atlasgebergte in Marokko.

Ghassoul wordt in Noord-Afrika al eeuwenlang gebruikt als verzorgingsproduct in de hamams. Het woord ghassoul komt uit het Berbers en betekent letterlijk vertaald “wassen”. De ghassoul klei heeft een zuiverende werking en zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je huid worden afgevoerd. Daarnaast is ghassoul of rhassoul natuurlijk en het heeft een peelende werking.

Ghassoul is hypo-allergeen en zit boordevol goede mineralen, zoals silicium, magnesium, calcium en kalium. Het absorbeert overtallig vet op je huid en verwijdert onzuiverheden. Naast dat ghassoul goed is voor elk huidtype, kan je het ook gebruiken voor je haar als haarmasker of als shampoo. Je haar krijgt meer glans en meer volume. Het helpt droog en pluizend haar.

Je kunt ghassoul mengen met wat water of met rozenwater of oranjebloesemwater tot een papje. Breng het royaal aan op het haar en/of huid en laat het geheel 10-15 minuten intrekken. Na afloop goed spoelen met lauwwarm water. Indien je het gebruikt op je gezicht, breng dan een hydraterende dagcreme of arganolie aan. Gebruik je de ghassoulmasker op je haar, dan kan je een druppeltje arganolie na afloop in je haar kneden voor nog meer glans en verzorging.

Seda’s Miracle heeft naast de natuurlijke ghassoul masker ook diverse andere natuurlijke verzorgende maskers in haar assortiment.

Natuurlijke klei maskers voor de huid en het haar

×

Waar kunnen wij je mee helpen? / How can we help you?

×