0

Wat zijn kleimaskers?

en welke voordelen hebben ze en welke soorten zijn er?

Kleimaskers gaan zeker terug tot de oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren. Door de eeuwen heen worden modderbaden, gezichtsmaskers en andere hieraan gerelateerde methoden met succes gebruikt voor het verminderen van huidkwalen, genezen van wonden en het doden van bacteriën en schimmels. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten is in deze tijd ook helemaal van nu. Ook het verbeteren van onzuiverheden in de huid en bij acne problemen staat op de lijst met pluspunten van een kleimasker. Er zijn ook maskers die zeer geschikt zijn voor diverse haartypes. Ze voeden je haar, waardoor deze er weer gezond en glanzend eruit ziet.

Sommige maskers zijn poedermaskers en deze dien je zelf nog te mengen met water of rozenwater. Rozenwater is 100% natuurlijk en verzacht de huid en het haar.

Seda’s Miracle heeft ook diverse maskers die je direct kan gebruiken, deze zijn al gemengd met de juiste ingrediënten voor je huid en/of haar.

Wil je direct naar het assortiment van verzorgingsmaskers? Klik dan hier.

Natuurlijke klei maskers voor de huid en het haar

Welk soort kleimasker moet je gebruiken?

Ghassoul/Rhassoul/Rassoul kleimaskers

Kleimasker afkomstig uit het Atlasgebergte uit Marokko en is gemaakt met o.a. vulkanische as. Ze hebben een goed absorptievermogen waardoor ze de huid goed van onzuiverheden kunnen ontdoen. Deze klei is bruin van kleur. Ghassoul klei masker is ook een ideale masker voor je haar. Het voedt je haar, waardoor je haar weer glans en volume krijgt. Zeer geschikt voor droog en pluizend haar.
Bekijk onze ghassoul maskers

Ghassoul of rhassoul, vulkanisch klei poeder, klei masker voor gezicht, lichaam en haar

Kaolien of witte kleimaskers

Deze klei wordt ook wel Chinese klei genoemd en is er ook in andere kleuren. Witte klei is zeer fijn gemalen en droogt de huid niet uit. Deze is meer geschikt voor de gevoelige en droge huid omdat hij minder sterk absorbeert.
Bekijk onze kaolin witte kleipoedermaskers

Groene kleimaskers

Deze klei is bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen en hoge adsorptie. Hierdoor past hij prima bij een vettere huid. De kleur komt vooral doordat het plantaardig materiaal bevat.
Bekijk onze natuurlijke groene kleimaskers

Roze kleimasker

De gezichtsmaskers van roze klei zijn prima geschikt voor het reinigen van de huid. Het ontvet de huid en vermindert puistjes en acne.
Bekijk onze rozen roze kleimaskers voor gezicht en lichaam

Rozen (roze klei) masker

Gele kleimasker (curcuma/kurkuma)

Ook een masker van gele klei is zachter dan het groene kleimasker en werkt zuiverend voor de huid. Onzuiverheden worden verminderd, de huid wordt gezuiverd, ontgift en verzorgd.
Bekijk onze kurkuma gele kleimaskers voor gezicht en lichaam

Seda’s Miracle heeft in haar assortiment naast gezicht- en haarmaskers, ook diverse kruidenmaskers en lichaamsmaskers.
Voor het gehele assortiment van de verschillende maskers die Seda’s Miracle heeft kan je kijken op
Bekijk onze overigen verzorgingsmaskers

 

 

×

Waar kunnen wij je mee helpen? / How can we help you?

×