0

Afrikaanse manden en schalen

Om gelijk naar ons assortiment van Afrikaanse manden en schalen te gaan, klik dan hier!

Handgemaakte Marokkaanse en Afrikaanse manden

De handgemaakte Afrikaanse manden en schalen zijn leuke traditionele manden om te gebruiken als wasmand, om spullen in op te bergen of leuk als prullenbak, plantenpot of als fruitschaal.

De traditionele Afrikaanse schalen en manden zijn Fair Trade, handgemaakt van zeegras en gerecycled plastic en komen uit Afrika. De manden worden gemaakt door lokale bewoners, voornamelijk door vrouwen op het platteland. Door de manden en schalen wordt er werk gecreëerd voor jonge mensen en leert men diverse technieken en sociale vaardigheden, zodat ze betere kansen krijgen in de toekomst.

Zeegras is een natuurlijk materiaal en kan soms bij aankoop nog een beetje groenig zijn. Deze groene kleur zal na verloop van tijd plaats maken voor een mooie geelbruine kleur.

De manden en schalen worden allemaal handgemaakt en daarom zijn het ook allemaal unieke producten die in vorm en details afwijken van elkaar. Mocht je de mand of schaal iets willen vervormen dan kan je deze nat maken onder de douche. Zeegras kan je makkelijker in de juiste vorm kneden als deze nat is.

Hetzelfde geldt voor deksels die wat stroever op de mand gaan. Als je deze op de mand plaatst en het geheel natmaakt en 1 dag laat staan, dan zal je zien dat de deksel de vorm van de mand heeft gekregen, waardoor deze makkelijker op de mand gaat.

De mooie Afrikaanse manden zijn verkrijgbaar in wasmanden in verschillende formaten en kleuren, mooie tajine manden, opbergmanden, maar ook leuke kleine bijoux mandjes voor in de badkamer, slaapkamer, keuken, toilet of woonkamer.

Handgemaakte Marokkaanse en Afrikaanse manden

Seda’s Miracle heeft naast haar assortiment handgemaakte Afrikaanse manden en schalen ook diverse mooie Marokkaanse manden en schalen. Het verschil met de Afrikaanse manden is dat deze gemaakt zijn met wol ipv gerecycled plastic. Kijk snel voor Seda’s assortiment wereldmanden op sedasmiracle.com.

Afrikaanse wasmanden, klein, middel en groot, Fair Trade

×

Waar kunnen wij je mee helpen? / How can we help you?

×