0

Tamegroute

Wil je gelijk naar het Tamegroute assortiment? Klik dan hier!

Handgemaakte Marokkaanse Tamegroute kandelaren

Tamegroute aardewerk wordt gemaakt in het dorp Tamegroute in Marokko. De naam van het dorp is afkomstig van de ligging van het dorp. De letterlijke vertaling van Tamegroute in het Berbers is ‘de laatste plaats voor het woestijn’. Tamegroute ligt namelijk vlak voor de Sahara woestijn in het zuiden van Marokko.

In het dorp Tamegroute zijn er maar een paar families die de echte Tamegroute ambacht kennen. Het proces om Tamegroute te maken bestaat uit verschillende stappen. Als eerste wordt de klei uit het naastgelegen Draa rivier gehaald, die vervolgens wordt vermengd met water en op de grond uitgestreken totdat de klei gereed voor bewerking is en er diverse mooie aardewerk producten gemaakt van kunnen worden. Het aardewerk wordt vervolgens een hele dag uitgestald om te laten drogen, waarna vervolgens het glazuur wordt aangebracht.  Door het toevoegen van een aantal ingrediënten krijgt de traditionele Tamegroute de prachtige karakteristieke groene kleur of de mooie gele Tamegroute kleur.

Tegenwoordig worden er ook een modernere versies gemaakt van het Tamegroute, die dezelfde mooie karakteristieke uitstraling hebben, maar vaak een effen moderne kleur.

Handgemaakte Marokkaanse Tamegroute schalen

Seda’s Miracle heeft in haar assortiment diverse mooie Tamegroute kandelaren, schalen, vazen en bakhoor branders (wierookbranders).

Wil je ook een mooie Tamegroute eyecatcher in je interieur? Kijk dan snel op sedasmiracle.com

×

Waar kunnen wij je mee helpen? / How can we help you?

×